Bedrijfsleven gaat zelf cybercriminelen te lijf

Naar aanleiding van de aankondiging aan de vooravond van de ONE Conference over het voornemen om vanuit het bedrijfsleven te komen tot een op te richten Nederlands Security Meldpunt geeft bestuurder Frank Breedijk een interview op BNR Nieuwsradio. “Dit nieuwe initiatief is anders dan het al bestaande Nationaal Cyber Security Centre (NCSC). ‘Daardoor kunnen we met een aantal regels makkelijker omgaan dan de overheid dat doet met het NCSC. Wij kunnen bij de dreiging van een hack sneller reageren en informatie vrijgeven’, vertelt Frank Breedijk. “Iedereen heeft recht op informatie over de dreiging van een hack voor zover dat kan ‘Dit nieuwe initiatief moet de weg wijzen in een weerwar aan organisaties die er momenteel zijn’, zegt hij. Klik hier voor het artikel.