Contact

Vragen over het Nederlands Security Meldpunt kunnen op dit moment alleen nog maar per email worden gesteld. Voor het registeren van jouw organisatie om meldingen te kunnen ontvangen van het Nederlands Security Meldpunt kun je contact opnemen met één van onze doordelers.

Iets melden

Wil je een melding over een ongewenste (kwetsbare) configuratie, een kwetsbaar systeem of ongewenst gebruik (misbruik) van een systeem op het Nederlandse internet melden, dat kan via het bovenstaande email adres.

Deze melding wordt dan namens het Nederlands Security Meldpunt door het DIVD CSIRT beoordeeld. Valide meldingen worden vervolgens door ons verspreid onder onze deelnemers, en voor partijen die niet door een deelnemer vertegenwoordigd worden, ongevraagd verstuurd via de security contact gegevens van hun internet service providers.

Het Security Meldpunt is er in de basis voor het versturen van meldingen naar meerdere partijen tegelijk. Heb je een melding over een enkele site, dan kun je het beste eerst contact opnemen met de beheerder van de site.

Heb je een opmerking over onze site of onze systemen, dan ben je, mits je je netjes gedraagd, natuurlijk van harte welkom dit aan ons te melden op het bovenstaande adres. Wat is netjes?

  • Verwijder of wijzig geen data
  • Probeer ons niet onbereikbaar te maken (DoS)
  • Meld wat je vind bij ons, niet aan een ander
  • We maken samen afspraken over verdere publicatie en erkenning

Inschrijven bij deelnemers

Wil je meldingen van het Nederalnds Security Meldpunt ontvangen, dan kun je je aanmelden bij een van onze doordelers. Hieronder staat beknopt weergegeven hoe je je kunt opgeven.

Connect2Trust

Iedere organisatie in Nederland kan zich kosteloos aansluiten bij Connect2Trust via het on-line inschrijfformulier of kun je meer informatie vragen via het contactformulier van Connect2Trust.

Nationaal Cyber Security Centrum

De achterban van het NCSC is wettelijk aangewezen via de WBNI. Individuele organisaties kunnen zich niet zondermeer aanmelden of inschrijven als achterban van het NCSC

Nationale Beheersorganisatie Internet Providers

De Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers richt zich op een specifieke doelgroep. Ben je een Nederlandse Internet Providers of zit je in de hosting branch, dan adviseren wij je contact op te nemen met deze doordeler.

SURFcert

SurfCert is het ICT Crisisteam van SURF, de coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen waarin de leden hun krachten bundelen. De diesnten van SURFcert zijn onderdeel van het gebruik van SURFnet. Individuele aanmelding voor SURFcert is niet mogelijk