SIDN Fonds bevordert cyberweerbaarheid door steun aan Nederlands Security Meldpunt

Het SIDN Fonds maakt bekend dat zij de ontwikkeling van het Nederlands Security Meldpunt in 2022 financieel zal steunen. In het meldpunt komen een aantal projecten samen, die eerder zijn gefinancierd door SIDN fonds. Het Nederlands Security Meldpunt zorgt voor duurzaam gebruik van deze verschillende onderdelen. Nog belangrijker is de grote rol die het initiatief binnen de huidige wetgeving kan spelen in het veiliger maken van het internet. Dat doet het Meldpunt door te functioneren als operationeel distributiecentrum voor het ontvangen en delen van informatie. De informatie deelt zij met alle organisaties die niet direct meldingen ontvangen via de overheid, omdat ze niet binnen de wettelijk toegestane scope vallen. Klik hier voor het artikel.